Dolandırıcılık suçu ve dolandırıcılık yöntemlerine dair bilinmesi gereken her şey

Sözde Fırsat Satışı Dolandırıcılığı

Genellikle altın gibi değerli metanın uygun fiyattan satılacağı mantığına dayanmaktadır. Bu yöntem çeşitli niteliklerdeki altın, tarihi eser, döviz veya diğer malların satışı şeklinde yapılmaktadır.
Altın Satışı: Bahçesinde duvar örerken ya da benzeri bir senaryo ile bulduğunu iddia ettiği sözde “Reşat” “Hamidiye” veya “Osmanlı” altınlarını uygun fiyattan satacağı, isterse bir tane numune gönderebileceğini belirten dolandırıcının, mağdur ikna olduktan sonra sahte altın vermesi ya da parayı alıp altınları getirmek bahanesiyle kaçması şeklinde yapılmaktadır.
 Tarihi Eser / Define Satışı: Hiçbir tarihi eser niteliği olmayan heykel vb.nin, önceden toprağa gömülüp, ardından harita yoluyla yeni bulunmuş gibi yapılması ya da çeşitli senaryolarla, mağdurun objenin tarihi eser olduğuna inandırılması suretiyle yapılmaktadır.
Döviz Satışı: Elinde bir miktar Alman Markı bulunduğu, bu paranın sadece Merkez Bankasında bozdurabildiği, kendisinin bununla uğraşmak istemediği uygun fiyattan satabileceği şeklindeki bir senaryo ile mağdurdan paranın alınmasının ardından kaybolunması şeklinde yapılmaktadır. Bazı durumlarda İsviçre Frangı da kullanılmaktadır.
Diğer Mal Satışı: Elinde kaçak sigara, alkol, akaryakıt, uygun fiyatlı demir, şeker vb. mal bulunduğunu söyleyen kişinin bunları uygun fiyattan satabileceğini ifade ettikten sonra parayı alıp kaçması suretiyle yapılmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu yazdıktan sonra "Yorumlama biçimi" bölümünden "anonim" seçeneğini seçtikten sonra "yayınla" bölümüne tıklayın.

Öne Çıkan Yayın

Whatsapp'ta yayılan "Migros ücretsiz hediye kuponu dağıtıyor" dolandırıcılığı

Whatsapp'ta yayılan aşağıdaki mesaj kullanıcıları sahte siteye yönlendiriyor. Yönlendirilen ekranda bu tür sitelerde sıklıkla görülen...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Etiketler