Dolandırıcılık suçu ve dolandırıcılık yöntemlerine dair bilinmesi gereken her şey

12 Mayıs 2017 Cuma

İngiliz turistlerin İspanya’daki sahte zehirlenme oyunu

sahte zehirlenme, İngiliz turist, İspanya, food poisoning scam
Her yıl 12 milyon İngiliz tatilini İspanya'da geçiriyor

Alışık olduğumuz şey bulunduğu ortama yabancı olan turistin, yerel esnaf ya da bazı kişiler tarafından dolandırılması. Bunun bir de tam tersi var. Bu dolandırıcılıkta bazı turistler asılsız şikayet ve ithamlarla işletmeleri tehdit edip, tazminat almaya çalışıyorlar. Her yıl 12 milyon İngiliz turistin ziyaret ettiği İspanya’nın, İngiliz turistlerin asılsız gıda zehirlenmesi ithamlarından bıkıp usandığı belirtiliyor. İnternette yer alan bir habere göre, geçmiş yıllara göre %700 oranında artan bu tür ithamlar nedeniyle kişi başı € 6,000 ödemek zorunda kalan işletme sahiplerinin son 18 ayda (Kasım 2015-Mayıs 2017) ödedikleri miktar  €50 million civarında. Şüphesiz işletme sahiplerine yönelik en büyük tehdit, gıda zehirlenmesi haberinin tüm medyaya yayılarak rezervasyonların iptali.
Kaynak:
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu yazdıktan sonra "Yorumlama biçimi" bölümünden "anonim" seçeneğini seçtikten sonra "yayınla" bölümüne tıklayın.

Öne Çıkan Yayın

Whatsapp'ta yayılan "Migros ücretsiz hediye kuponu dağıtıyor" dolandırıcılığı

Whatsapp'ta yayılan aşağıdaki mesaj kullanıcıları sahte siteye yönlendiriyor. Yönlendirilen ekranda bu tür sitelerde sıklıkla görülen...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Etiketler